Известие

Collapse
No announcement yet.

крушката за габарити на таблото не свети

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• крушката за габарити на таблото не свети

добър ден на всички колеги. проблема ми е че днес като барзах за работа видях 4е на таблото не ми свети крушката за индикация на габаритите а тази за дългите си свети всички други светлини ги има по таблото габарити и фарове си работят . питането ми е какво може да е причината? снощи сменях казанче на хидравликата което е близо до кутия с три релета и един бушон може ли от тази кутия да е проблема.макар 4е тя мяи нямя общо с фаровете? ако е изгоряла крушка-как да я сменя тоест как да стигна до тази крушка в таблото и каква е тя?? смисал обикновенна ли е или е диод?? има ли някаква тънкост при смяната на крушката?? мерси предварително и разчитам на вашата помощ .лек ден на всички
    155 1.7 94 g.

Ами сваляш таблото и крушките са наредени отзад. Карам по спомен таблото се държи на 2 винта в долната си част, виждат се спокойно. После се разместа леко нагорве надолу и излиза. Има няколко кабела които влизат в него групирани в няколко букси. Буксите са различни по форма и големина така че не можеш да ги объркаш когато го сглобяваш.
    Крушките са стандартни 12v 1.2w едни такива дребнички.
    Имат си пластмасов държач, но самата крушка може да се вади,.

Търтея да ме коригира ако съм сбъркал нещо
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

шести номер си
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

При мен смяната става без да откачам куплунгите.Има достатъчно дължина за да може човешки да се смени всяка крушка.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

мерси за съветите отвих болтовете и без да откачам куплунгите само размърдах фасонката и крушката взе да свети явно не е правила контакт .сега е шести номер приятен ден на всички и безаварийно каране на колите ви :P
          155 1.7 94 g.

Comment

Working...
          X